31. 8. 2010.

Sve o Dampyr-u


                                                   

Ovako, glavni lik je Dampyr-po slovenskoj mitologiji sin vampira i smrtne žene,jedini koji može ubiti Gospodara Noći i to samo uz pomoć svoje krvi,ime mu je Harlan Draka i glavni cilj je istrebljenje svih Gospodara Noći, što hoće reći svih originalnih vampira koji mogu da idu po suncu i imaju neverovatne moći.U tome mu pomazu Emil Kurjak,bivši plaćenik poreklom sa naših prostora(u jednoj epizodi piju neko piće a ovaj kaže da ga podseća na šljivovicu iz njegovih krajeva) kome je dosadilo da ubija za pare i da se bori protiv neprijatelja koji ne postoji pa je odlučio da se pridruži Harlanu u borbi protiv stvarnog neprijatelja,i još jedan od glavnih likova,Tesla - vampirica, koja je oslobođena od robovanja jednog Gospodara Noći kada ga je Harlan ubio i tada je odlučila da mu se pridruži.
Od ostalih likova tu su i Harlanov otac Draka koji mu na neki način pomaže mada uvek neprimetno, ili preko nekoga trećeg, Amber Gospodarica Noći koja mu pomaže u borbi protiv drugih,i još dosta drugih likova.   

1 коментар:

  1. Hm zaista... Neko je imao inspiraciju iz nasih krajeva... Kokarda u dampiru br.1, Sarajevo i Markale u 2ci, Tesla nosi bh grb (koji je doduse ustanovljen tek posle rata)... interesantno. Ocigledno da pisac nije uradio zadacu kako treba, ali prica je dobra za sada.

    ОдговориИзбриши